Offentliggørelse af vedtaget kommuneplantillæg 24-2021, lokalplan 10-64 og miljørapport for Erhvervsområde ved Bramdrup, Haderslev
Haderslev Kommunalbestyrelse har den 17. december 2024 vedtaget lokalplan 10-64 Erhvervsområde ved Bramdrup, Haderslev, kommuneplantillæg 24-2021 samt medfølgende miljørapport med miljøvurdering af planerne.
Planområdet er beliggende ca. 5,5 km nordvest for Haderslev ved Motorvej E45, afkørsel nr. 67 (Haderslev Nord – Moltrup Landevej/Bramhalevej).
Indhold:
Planerne har til formål at muliggøre udviklingen af området til et nyt erhvervsområde forbeholdt til transport- og logistikvirksomheder samt andre transporttunge virksomheder, som ikke er hensigtsmæssige at flytte ind til erhvervsarealer i kommunens større byer. Et område på ca. 4,2 hektar grænsende op til Moltrup Landevej og den vestlige motorvejsrampe vil dog blive forbeholdt servicefaciliteter i form af restauranter, tankstationer med tilhørende kiosk, vaskehaller, ladestandere og lignende. Desuden vil et areal på ca. 1 hektar beliggende vest for den eksisterende Bramhalevej blive indrettet til ny samkørselsplads til Vejdirektoratet.
Du kan se den vedtagne lokalplan og det vedtagne kommuneplantillæg ved at klikke på nedenstående pdf bilag.
Miljøvurdering / Sammenfattende redegørelse:
Haderslev Kommune har truffet afgørelse om, at planerne er omfattet af krav om miljøvurdering, jf. § 8, stk. 2 i Miljøvurderingsloven. Derfor er der gennemført miljøvurdering af planforslagene og udarbejdet en miljørapport. Rapportens vurderinger omfatter både forslag til kommuneplantillæg 24-2021 og forslag til lokalplan 10-64.
Miljørapporten har været sendt i offentlig høring sammen med planforslagene.
Ifølge Miljøvurderingsloven skal der i forbindelse med de endeligt vedtagne planer udarbejdes en sammenfattende redegørelse der blandt andet beskriver, hvordan miljørapporten og de udtalelser, der er indkommet i offentlighedsfasen, er taget i betragtning.
Du kan se miljørapporten og den sammenfattende redegørelse ved at klikke på nedenstående pdf bilag.
Klagevejledning:
Hvis du vil klage
Hvis du vil klage over retlige forhold i forbindelse med denne afgørelse truffet af Haderslev Kommune, jf. planlovens § 58, stk. 1, nr. 3, kan du klage til Planklagenævnet via Klageportalen, som kan tilgås via dette link https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/. Du skal bruge MitID for at logge på.
Planklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om Klageportalen, medmindre du forinden er blevet fritaget for brug af Klageportalen (se afsnittet om ”Fritagelse fra at bruge Klageportalen” nedenfor).
Klagen sendes via Klageportalen til Haderslev Kommune.
På hjemmesiden af Nævnenes hus om planklagenævnet via dette link: https://naevneneshus.dk/ finder du også en klagevejledning.
Klagefrist og gebyr:
En klage skal være indgivet inden 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefristen dog altid fra bekendtgørelsen. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller en helligdag, forlænges fristen til den følgende hverdag. Dette følger af bekendtgørelse nr. 130 af 28. januar 2017 § 2 om udnyttelse af tilladelser, frist for indgivelse af klage, mv.
En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 900 kr. (for privatpersoner) eller 1800 kr. (for virksomheder og organisationer). Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Et indbetalt gebyr tilbagebetales, hvis du får helt eller delvis medhold i klagen, eller hvis klagen afvises som følge af overskredet klagefrist, manglende klageberettigelse, eller fordi klagen ikke er omfattet af Planklagenævnets kompetence.
Når kommunen har modtaget klagen via Klageportalen, vurderer den, om sagen skal genbehandles eller videresendes. Kommunen skal som udgangspunkt inden for 3 uger sende klagen til Planklagenævnet med en udtalelse. Du og eventuelt øvrige involverede får meddelelse om evt. bemærkninger og en frist på 3 uger til at fremsætte bemærkninger til kommunens udtalelse. Disse eventuelle bemærkninger skal sendes til Planklagenævnet via Klageportalen.
Planklagenævnet kan, hvis klagen indeholder flere klagepunkter, begrænse sin efterprøvelse til de væsentligste klagepunkter.
Hvad kan der klages over:
Der kan kun klages over retlige spørgsmål i forbindelse med en kommunes afgørelse efter planloven, jf. lovens § 58, stk. 1, nr. 3.[2]
Retlige spørgsmål omfatter alle spørgsmål om lovligheden eller gyldigheden af trufne afgørelser, herunder fortolkning eller forståelse af lovbestemmelser samt overholdelse af almindelige forvaltningsretlige retsgrundsætninger.
Der kan kun klages over retlige forhold, jf. planlovens § 58 stk. 1 nr. 3, som bl.a. kan være:
• om planen er tilvejebragt i overensstemmelse med planlovens procedureregler om borgerinddragelse mv.
• om der er uoverensstemmelse mellem lokalplan og kommuneplan
• om planloven, kommuneplanen og lokalplanen er fortolket korrekt
• om et byggeprojekt er lokalplanpligtigt
• om et anlæg forudsætter en VVM-vurdering
• om en dispensation fra en lokalplan er lovlig
• om almindelige forvaltningsretlige regler vedrørende habilitet, partshøring, ligebehandling m.m. er fulgt.
Det betyder, at hvis retsregler og retsprincipper er fulgt, har Planklagenævnet ikke mulighed for at behandle klager over indholdsmæssige spørgsmål og vil ikke kunne tage stilling til, om afgørelsen er hensigtsmæssig eller rimelig.
Klageberettigede:
Du skal have en retlig interesse i sagens udfald for at være berettiget til at klage, jf. planlovens § 59.
Klageberettigede er:
• enhver med retlig interesse i sagens udfald, herunder en nationalparkfond oprettet efter lov om nationalparker
• landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelse af natur og miljø eller varetagelse af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen på betingelse af,
o at foreningen eller organisationen har vedtægter eller love, som dokumenterer dens formål, og
o at foreningen eller organisationen repræsenterer mindst 100 medlemmer.
• Erhvervsministeren
Fritagelse fra at bruge Klageportalen:
Hvis du ønsker at blive fritaget fra at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til kommunen senest samtidig med klagen. Kommunen videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt anmodningen imødekommes.
Se betingelser for at blive fritaget på hjemmesiden af Nævnenes hus om planklagenævnet via dette link: https://naevneneshus.dk/
Domstolsprøvelse:
Hvis du vil indbringe afgørelsen for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt, jf. planlovens § 62, stk. 1.
Er afgørelsen offentliggjort, regnes søgsmålsfristen fra offentliggørelsen.
Uanset om der anlægges retssag, er du forpligtet til at rette dig efter denne afgørelse, indtil domstolen måtte bestemme noget andet.
Lokalplan 10-64 Erhvervsområde ved Bramdrup Haderslev_web_v2
pdf
24-2021-erhvervsomraade-ved-bramdrup-haderslev-kombineret
pdf
Miljørapport for Erhvervsområde for Bramdrup
pdf
Bilag til Miljørapport for Erhvervsområde ved Bramdrup, Haderslev (1)
pdf
Sammenfattende redegørelse Erhvervsområde for Bramdrup
pdf